verpleging

Adviesgesprek thuis Wanneer u een diagnose heeft gekregen, zoals bijvoorbeeld COPD, of Parkinson of kanker komen er veel vragen op u af. Om u in deze moeilijke tijd bij te staan, bieden wij ondersteuning aan in de vorm van huisbezoeken. Bijvoorbeeld als na behandeling in het ziekenhuis of polikliniek (nog) geen verpleegkundige thuiszorg nodig is, terwijl u wel vragen heeft of een steun in de rug kunt gebruiken. De verpleegkundige in het ziekenhuis kan u helpen om contact te leggen met de gespecialiseerde verpleegkundige van Eerstelijnzorg. 

 Thuisverpleging praktisch 

  • Wondzorg - verzorgen van wonden die moeten herstellen na een operatieve ingreep.

  • Medicatie - hulp bij klaarzetten en innemen van uw medicatie.

  • Palliatieve verzorging - verzorgen van de patiënt tijdens zijn of haar laatste levensfase.

Gespecialiseerde verpleegkundigen

Als u heeft gehoord dat u een chronische ziekte heeft, komen er veel vragen op u af. Wat houdt mijn ziekte precies in? Welke behandeling staat me te wachten? Wat gaat er veranderen in mijn dagelijks leven? Eerstelijnzorg biedt u de mogelijkheid van een huisbezoek door een gespecialiseerd verpleegkundige. Tijdens een huisbezoek kunnen we met u praten over uw ziekte en uw vragen beantwoorden. De gespecialiseerd verpleegkundige geeft advies en begeleidt u op de weg van uw leven met uw chronische ziekte. De gespecialiseerd verpleegkundige kan u ondersteunen bij uw vragen over:
Diabetes, Hartfalen, Longaandoeningen, CVA: beroerte, TIA, Parkinson, Oncologie, Stoma zorg, Wondzorg, Reuma, etc.

Palliatieve zorg

Als mensen zorg nodig hebben in de laatste levensfase, dan is deze zorg erop gericht om de patiënt en zijn naasten, een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven te geven. Deze intensieve zorg thuis wordt gegeven door professionele medewerkers die daardoor ook de mantelzorger kunnen ontlasten. Er is niet alleen aandacht voor de lichamelijke klachten waarmee patiënten te maken hebben. Er is ook aandacht voor de psychische, sociale en/of spirituele vragen die zich bij de patiënt en/of zijn naasten kunnen voordoen. Het verlichten van klachten is het hoofddoel van de zorgverlening en de kwaliteit van het leven staat centraal. Als het einde nadert mag u rekenen op de menselijke aandacht, liefde en warmte die onze medewerkers u willen bieden. Veel patiënten ervaren bijvoorbeeld hoe prettig een massage is, een voorbeeld van de zorg die wij in een aantal regio's kunnen geven.

Hoe werkt het?

De coördinator bezoekt u voor een intake gesprek. Als dat wenselijk is en met uw instemming, wordt contact gezocht met andere (zorg)organisaties uit uw omgeving om een goede start van de begeleiding mogelijk te maken. De thuisbegeleider komt bij u thuis en kijkt met u mee naar mogelijkheden om weer vat op uw leven te krijgen. 

eenvoudig en snel verpleging regelen